top of page

FILLER BEHANDELING OP BASIS VAN HYALURONZUUR:

Wat is hyaluronzuur ?


Hyaluronzuur een natuurlijk voorkomende Polysaccharide (suiker) dat in zowel de huid als het bindweefsel in ons hele lichaam aanwezig is. Eén enkele Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt. Het speelt dus een cruciale rol in het goed gehydrateerd houden van de huid.


Fillers injecties kunnen worden toegepast om verschillende soorten rimpels te vervlakken zoals de:
- lachrimpels,
- marionetlijnen
- fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes.


Ook worden de injecties toegepast om de volume te vergroten of het structuur te verbeteren van bijvoorbeeld:
- de lippen,
- de jukbenen/wangen
- de kin
- de kaak


In onze praktijk wordt gewerkt met Restylane en Art Filler producten voor behanding van dynamische rimpels en verbetering van de contour van het gezicht.

Hoe werkt filler op basis van hyaluronzuur ?


De werking van de fillers is gebaseerd op lichaamseigen hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een molecuul dat weefsels in het hele lichaam, waaronder huidweefsel, steun en structuur geeft en beschermt tegen beschadiging. Daarnaast zorgt hyaluronzuur voor hydratatie en stevigheid van de huid dankzij het vermogen om aan watermoleculen te binden.


Naarmate we ouder worden, verandert de natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur in ons lichaam. De huid wordt dunner en is minder goed gehydrateerd en minder stevig. Daardoor wordt de huid dof en verliest ze haar jeugdige uitstraling.

 
De hyaluronzuur fillerproducten maken gebruik van twee technologieën om zeer zuiver hyaluronzuur te stabiliseren in een gel die lang in de huid aanwezig kan blijven, om zo het huidoppervlak gladder te maken en de huid waar nodig te liften en steun te geven.

Hoelang blijft het effect zichtbaar?


De resultaten zijn wel langdurig maar niet permanent. Het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken of bij sommige noodzakelijke gevallen kan door de arts opgelost worden. Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen en daardoor het effect te behouden. Het resultaat van een filler behandeling kan 6-12 maanden aanhouden.

Voor lippen is het noodzakelijk iedere 6-9 maanden een behandeling te ondergaan.

IMG-1690_edited.jpg

VOOR- EN NAZORG BEHANDELING MET FILLERS

VOORAF:

 

 - Een behandeling met injectables kan onbewust erg spannend zijn en energie kosten. Wij raden je daarom aan om van te voren voldoende te eten, zodat je suikerspiegel niet te laag is.


 - Als je zwanger bent of een antibiotica kuur volgt kun je niet behandeld worden.


 - Een lipbehandeling kan een koortslip triggeren. Vaak last van een koortslip? Dan adviseren wij om een week voor de behandeling te beginnen met Profylaxe/Zovirax en dit
voort te zetten tot minimaal 4 dagen na de behandeling.


- Als je bloedverdunners gebruikt kun je alleen behandeld worden als je 7 dagen van te voren stopt met inname in overleg met je huisarts.


 - Als je een multivitamine gebruikt, let dan op de hoeveelheid vitamine E die erin zit. Indien die meer is dan 400 eenheden per dag, stop dan het gebruik 1 week voor je behandeling, vanwege het bloed verdunnende effect.


 - Hetzelfde bloed verdunnende effect kan het gebruik van NSAID’S ( bijv. Ibuprofen, Nurofen, Aleve) hebben. Gebruik dit bij voorkeur niet in de 48 uur voorafgaand aan uw
behandeling. Paracetamol en Tramadol kunt u rustig blijven gebruiken.


 - Alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Daarom is het beter minstens 24 uur voor een behandeling geen alcohol te drinken.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN DE BEHANDELING:

Het herstel van je huid zal vrij snel verlopen. Het uiteindelijke resultaat is een zachte, soepele huid. Na twee weken is het resultaat van de behandeling optimaal. Bij behandeling van de lippen kan dit proces iets langer duren.


De kleine injecties kunnen een kortdurende pijn door de prik veroorzaken. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan


De behandelde plek kan na de behandeling gezwollen en rood zijn. Dit trekt meestal na 24 uur weer weg.


Het is normaal dat de behandelde plek tot enige dagen na de behandeling gevoelig is of enigszins ‘stijf’ aanvoelt.

NAZORG:


Je huid heeft nu vooral rust nodig. Probeer daarom contact met de behandelde plekken zo veel mogelijk te voorkomen, dus ook liever niet wrijven (om de filler niet naar ongewenst
gebied te drijven).


Het is niet nodig om de behandelde plek te masseren als dit niet is aangeraden door je arts.


 Geadviseerd wordt om tot 6 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken.


 Wij adviseren de eerste 24 uur geen alcohol te drinken.

  Het gebruik van pijnstillers als ibuprofen en aspirines wordt afgeraden vanwege het stimulerende effect daarvan op blauwe plekken en verkleuringen. Mocht je toch gebruik
willen maken van pijnstillers, dan adviseren wij om paracetamol te gebruiken.


 - Bescherm op de dag zelf, na afloop van de behandeling, je huid goed tegen de zon. Wij raden aan om zonnebrandcrème met Sunblock te gebruiken en je huid zo kort mogelijk (liever helemaal niet) bloot te stellen aan de zon. Draag zo nodig ook een goed beschermende zonnehoed.

 - Ga de eerste week niet naar de sauna of intensief sporten.

Drug en spuit
bottom of page